Ajuntament de Barcelona                               

Historia  Grans actes anuals  Grans actes puntuals  Activitats habituals destacades

Història

Dissenyat pels arquitectes Manuel Ruisánchez i Xavier Vendrell, va ser inaugurada el 30 d'abril de 1992 amb el nom de Pavelló de La Mar Bella per acollir el torneig de bàdminton dels Jocs de la XXVena Olimpíada, realitzats a la ciutat de Barcelona, aquell mateix any.

La construcció està feta molt a la vora del litoral marí, en una zona que antigament ocupaven indústries i barraques del Poblenou, just al costat d’una antiga pista d’atletisme de cendra. A més de la construcció del pavelló, també es van recuperar per a la ciutat les platges adjacents.

Durant els Jocs, es van disputar quatre proves de bàdminton, dues en categoria masculina i dues en categoria femenina, tant en individual com en dobles. Va ser la primera vegada que aquest esport formava part del programa oficial dels Jocs, havent estat considerat esport de demostració en dues ocasions anteriorment. Les proves es van disputar entre el 28 de juliol i el 4 d'agost. Hi van participar un total de 177 jugadors, entre ells 93 homes i 84 dones, de 36 comitès nacionals diferents.

Una vegada acabats els jocs, el pavelló va reconvertir-se en una instal·lació esportiva municipal d’ús ciutadà amb gestió privada. Amb els anys, la pista de cendra d’atletisme va rebre diferents remodelacions i es va incorporar al complex esportiu, juntament amb el camp de rugbi senyalitzat a la part central de la pista.


Actualment, el Complex Esportiu Municipal La Mar Bella és una instal·lació multi-esportiva situada al Districte de Sant Martí de Barcelona, just a la frontera entre el Poblenou i la zona de Diagonal Mar i el Front Marítim. Està gestionat pel Consell de L’Esport Escolar de Barcelona (CEEB) i és de titularitat de l’Institut Barcelona Esports (IBE).

La seva principal funció és esportiva, tot i que ha estat seu de nombrosos esdeveniments culturals i grans actes de ciutat.

tira historia